Matematik

HJÆLP - MATAMATIK!

06. oktober 2011 af Charlotte97 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har brug for hjælp!

Stykkerne lyder sådan:

30-6x=28

30+4x=42

9x-15=12x

9x+13=4

4x+20=6x


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2011 af FadiB (Slettet)

Jeg regner kun den første for dig.

30-6x=28

Lad X'erne være til venstre. og fløt talene til højre; er det et positivt tal, bliver det negativt, og omvendt.

-6x=28-30

trak talene fra hinanden;

-6x=-2

dividere -2 med -6. Da begge tal er negative blier det et positiivt tal når man endten ganger eller dividere.

x=1/3


 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. oktober 2011 af la12 (Slettet)

30+4x=42 30+4x-30=42-30 4x=12 4x/4=12/4 x=3

Brugbart svar (2)

Svar #3
06. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Der er mange, som synes at ligninger er svære.
Det kan du blandt andet se af, at der er så mange, der spørger om ligninger herinde.
Så du er bestemt ikke den eneste.
Til gengæld går du i 8. klasse (står der på niveau), og det er et rigtigt godt tidspunkt at få styr på det.
Så gør dig selv en tjeneste og arbejd med det her til du forstår det - Så bliver matematik meget nemmere for dig fremover.

Ligninger er mest af alt en træningssag!
Og så et spørgsmål om at kende reglerne.
Jeg ved ikke, om jeres lærer har lavet en oversigt, men jeg synes at den er rar at have:

****************************************************
Saml x'erne på den ene side
og konstanterne (tal uden x'er) på den anden.

Du må:

* Lægge samme tal til på begge sider (også et tal som 4x)

* Trække samme tal fra på begge sider

* Multiplicere (gange) med samme tal undtaget nul på begge sider

* Dividere med samme tal undtaget nul på begge sider
***************************************************
Se iøvrigt FadiBs eksempel i #1 og cath104s eksempel i #2.
Spørg, hvis du er i tvivl.


En smart ting med ligninger er, at man selv kan tjekke facit ved at gøre prøve:
Når du er færdig og har 1*x er lig med et-eller-andet, kan du sætte det tal ind i opgavens ligning, og selv kontrollere at det passer.

Hvis dit facit ikke passer, kan du prøve at sætte det ind i dine mellemregninger, og se hvor det går galt.
Hårdt arbejde, men meget lærerigt;
og det bliver nemmere at løse ligninger bagefter.


Skriv et svar til: HJÆLP - MATAMATIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.