Matematik

Differentiation af ukendte paramtere

06. oktober 2011 af JSP91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har stirret mig selv blind på denne opgave, så håber nogle lige kan give en kickstarter :)

 

y(x) = (d+fx)/(1+hx^b), x > 0

 

Opgaven:

Jeg skal finde y'(x), hvor alle parametre er ukendte. Jeg skal gerne nå frem til: (1-h*(b-1)*x^b-dbhx^(b-1))/f

 

Som sagt, jeg ved ikke lige hvordan jeg tackler denne. Inputs are welcome :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2011 af peter lind

Du skal betragte parametrene som konstanter.


Svar #2
06. oktober 2011 af JSP91 (Slettet)

Like this? y'(x) = f/(b*h*xb-1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2011 af mathon

 

                               y '(x) = (f·(1+hxb) - (h·ln(x)·xb·(d+fx)) / (1+hxb)2


Svar #4
06. oktober 2011 af JSP91 (Slettet)

ahh ja selvfølgelig.. (f/g)' .. :)


Skriv et svar til: Differentiation af ukendte paramtere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.