Matematik

Reducer (2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a+b)

06. oktober 2011 af hinder (Slettet)

Hej jeg er lidt usikker på denne her

 

Reducer (2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a+b)

Jeg ville først gange den ud som

4a+6b-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a+b)

og så hæve parentserne men måske er lidt lost

hjælp tak :)

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
06. oktober 2011 af Isomorphician

(2a + 3b)2 = (2a + 3b)(2a + 3b)


Brugbart svar (3)

Svar #2
06. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

(2a+3b)2 = ( (2a+b) + 2b )2 = (2a+b)2 + (2b)2 + 2·(2a+b)·2b ,

hvorfor

(2a+3b)2 - 3b(4a+2b) - (2a+b)(2a+b) = (2a+b)2 + (2b)2 + 4b·(2a+b) - 6b·(2a+b) - (2a+b)2

                                                                   = (2b)2 -2b·(2a+b)

                                                                   = (2b)·(2b -2a -b)

                                                                  = 2b·(b - 2a)

                                                                  = 2b2 - 4ab


Skriv et svar til: Reducer (2a+3b)^2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a+b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.