Fysik

Bil med v = 20 m/s og a = 3,0 m/s^2

07. oktober 2011 af Dromodar22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har problemer med endnu en opgave kan i hjælpe?

En bil kører med hastig. 20 m/s. Bremser så med a = -3,0 m/s^2.

1. Hvor lang tid inden bil standser?

2. Hvor lant kører bil under nedbremsning?

får det til

1. 6,67 s

2. 66,67 m

Passer det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt den samme problemstilling, som i din anden opgave. Her er accelerationen konstant og givet.

Bestem tiden, hvor v(t) = 0 . Beregn kørelængden i den tid.

Tallene ser korrekte ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Ja, det er helt korrekt.

1.   v = a·t + v0  ⇒  t = 6,667s

2.   s = 1/2at2 = 66,67m


Svar #3
07. oktober 2011 af Dromodar22 (Slettet)

Tak skal i have begge to...

#2

mener du ikke

s = 0,5at^2+v0t , da v= 20 m/s

eller tager jeg fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Nej, det er ikke rigtigt. Når du kender tiden t, kan du indsætte accelerationen a og tiden t i forskriften, så

s = 1/2at21/2·3·(6,667)2m = 66,67m .

Men derimod ville man skulle inddrage begyndelseshastigheden i udtrykket

s = -1/2at2 + v0·t = -1/2·3·(6,667)2 + 20·(6,667)m = 66,67m ,

da accelerationen er negativ, og begyndelseshastigheden er positiv.


Svar #5
07. oktober 2011 af Dromodar22 (Slettet)

Ja, jeg troede bare at 9,82 m/s2 var noget man brugte, hvis man f.eks. havde en bold, der blev kastet op eller sluppet fra en bestemt afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, det var en lille blunder. Jeg nåede at redigere det. Men du fik da svar på spørgsmålet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det virker, fordi du regner baglæns fra hvile op til begyndelseshastigheden. Det kan dog virke forvirrende, fordi accelerationen jo er negativ, og man sådan set regner med -t og -a .


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Det er da fuldstændig korrekt, men der er ingen fejl i metoden, det er bare en alternativ, smart måde at løse opgaven på.


Skriv et svar til: Bil med v = 20 m/s og a = 3,0 m/s^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.