Matematik

målestoksforhold

07. oktober 2011 af alyas (Slettet)

hvardan skal man forstår det

altså hvordan skal man vide at man skal forlænge det eller for korte det

 

feks.1:50000


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Målestoksforholdet angiver forholdet mellem længder på tegningen og længder i virkeligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Som regel er tegningen jo mindre end virkeligheden, så 1:50000 betyder at 1 mm på tegningen svarer til 50000 mm = 50m i virkeligheden (hvis det var omvendt, ville det nok være ret mærkeligt med mindre man beskæftigede sig med meget små ting).

Mål i virkeligheden * 1:50000 = mål på tegning.    Hvis du skriver det op som brøk, kan du se, at det er det samme som:
         Mål i virkeligheden  /  50000  =  mål på tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

1# Mener du ikke at 1cm svarer til 50000cm=500m i virkeligheden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, lige netop.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Om du vælger mm eller cm (eller noget andet) på begge sider af lighedstegnet er ligegyldigt -

bare det er samme længdeenhed på begge sider.


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.