Matematik

Hjælp til en tæthedsfunktion

08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har ingen idé, om hvordan opgaven skal løses:

Bestem k så,

h(x)=k*xe^(-x^2)

er en tæthedsfunktion på intervallet [0;uendelige[.

 

Tak på forhånd.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2011 af andershorsted (Slettet)

Du skal udnytte at en tæthedsfunktion har den egenskab, at den integreret op over hele dens definitionsmængde er lig med 1.

Dvs du skal løse ligningen

k * int( x*e^(-x^2) , x=0..∞ ) = 1

mht k.


Svar #2
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

så grænseværdierne er bare 0 og uendelig? :)


Skriv et svar til: Hjælp til en tæthedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.