Matematik

Linære sammenhæng! HELP

08. oktober 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey guys '

Jeg er gået i stå i min matematik aflevering, håber der er nogle der vil hjælpe! :) 

Tak på forhånd 

 

 Opgave 1

En ret linje går igennem punkterne P(5,3) og Q(-2,9)  . Bestem en forskrift for linjen.

Opgave 2
Det oplyses om en ret linje, at den går igennem punktet  P(27,45) og har hældningen 2.5. Bestem en forskrift for linjen.

Opgave 3
Det oplyses om en ret linje, at den går igennem punktet P(0,5)  og har hældningen -2. Bestem en forskrift for linjen og bestem linjens skæringspunkt med x-aksen.

Opgave 4
Det oplyses om en ret linje, at den skærer y-aksen og x-aksen i punkterne (0,-2) og (7,0). Bestem en forskrift for linjen.

Opgave 5
En ret linje er givet ved forskriften:f(x) = 3/4x-4   . Beregn f(3)  og løs ligningen f(x) = 30  .


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

1) Find a ved a = (y2-y1) / (x2-x1) og indsæt et af koordinatsættene i y=ax+b for at finde b

 

2) Brug ligningen y - yo = a*(x - xo)

 

3) Samme, men sæt derefter Y = 0 og find x

 

Resten følger -


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

4) y = ax + b.   a findes som i 1).  b er skæringen med y-aksen altså = -2

 

5) Indsæt x = 3

Indsæt f(x) = 30 og find x


Svar #3
08. oktober 2011 af Falaffel (Slettet)

kan du forklare opgave 1 og 2 lidt mere? :) Forstår ikke så meget af det....

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du finder de to udtryk  (i forb. med linier og lineære sammenhænge, evt. tangenter)

a = (y2-y1) / (x2-x1)

og

y - yo = a*(x - xo)

i din matematikbog, så står det hele dér.

Det er helt elementær viden , så åbn du bare mat.-bogen ;-)


Svar #5
08. oktober 2011 af Falaffel (Slettet)

Men jeg forstår ikke det der står i bogen.... :( 


Svar #6
08. oktober 2011 af Falaffel (Slettet)

For at kunne finde b, skæringen i y-aksen, bruger vi denne formel: y=ax+b
Vi indsætter et af vores punkter.
9 = 5,5*−2+b 

?? er det rigtig, og hvordan finder man resultatet? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- Så skal du tale med din lærer

Jeg siger det IKKE for at drille, men SP er en forlængelse eller et supplement, om du vil, til din lærdom fra skolen -

 det er ikke omvendt.

Du kan ikke LÆRE mat. på SP, kun få hjælp, når noget er svært at overskue ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 6

 

Hurra - du kan jo godt

 

Nu har du en ganske almindelig ligning

 

9 = 5,5*−2+b

 

hvor du bare skal isolere (og dermed finde) b

 

Jeg tror, den bliver 20.
 


Svar #9
08. oktober 2011 af Falaffel (Slettet)

#7 I understand :) Tak for hjælpen, selvom jeg måske var lidt besværlig ;P 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Du er altid velkommen, Sol ;-)


Svar #11
08. oktober 2011 af Falaffel (Slettet)

y - yo = a*(x - xo) 

ved o, mener du så ikke 0 (nul)? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Jo - men det andet ser lidt pænere ud - nullerne er så store iår  ;-)


Skriv et svar til: Linære sammenhæng! HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.