Matematik

HJÆLP

08. oktober 2011 af misscille (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med at regne den her ud:

104X = 1012

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2011 af Jeame (Slettet)

du finder x ved at dividere 1012 med 10000 da 10^4= 10000


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Brug formlen: log(ab) = b * log (a)

og at log(10) = 1

Så du får:

log (104x ) = log(1012)

Prøv at løse denne ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

(104)x = 1012

 

x * log 104 = log 1012

 

x = (log1012) / 4 = 0,7513


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2011 af Jeame (Slettet)

10^4*0,7513=7513 og ikke 1012


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

#4

10^4*0,7513=7513 og ikke 1012

Du må passe på med parenteser. 10^(4*0.7513) ≈ 1012.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2011 af Jeame (Slettet)

sorry... min fejl...


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

=)


Svar #8
08. oktober 2011 af misscille (Slettet)

Mange tak for hjælpen:D

det hjalp meget ;)

 


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.