Matematik

En svær differentialligning

08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

hej jeg har til opgave at finde en løsning til denne differentialligning:

 

dy/dx + 2y/x = 4x,

som opfylder at y(2) =3, man må gerne antage, at x>0.

 

 

Tak på forhånd!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

Først isolerer du differentialet

dy/dx = 4x-2y/x

Dette kan omskrives til

dy/dx = 4x2/x-2y/x

dy/dx = (4x2-2y)/x

Benyt desolvefunktionen, idet du har et begyndelsesværdiproblem

desolve(dy/dx = (4x2-2y)/x and y(2)=3,x,y)

y = (x4-4)/x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Se vedhæftede fil:

Jeg havde problemer med word, så jeg kunne ikke gemme filen til en .docx fil. =(


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

hmm

Vedhæftet fil:differentialligning.pdf

Svar #4
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Men I får det ikke til at give det samme /: ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2011 af XiphiasFO (Slettet)

Jo, hvis du ganger parentesen ud for resultatet i #1så får du:

y = (x4 - 4) / x2  = (x4 / x2) - (4 / x2) = x2 - 4 / x2


Svar #6
08. oktober 2011 af Anegrethe (Slettet)

Det er rigtigt!! Årh tusind tak :D Tak for hjælpen begge :)


Skriv et svar til: En svær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.