Matematik

mellemproportional ?

08. oktober 2011 af Kristina0 (Slettet)

mellemproportional hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af mathon

eks.
         højden i en retvinklet trekant
         er mellemproportional imellem
         de to stykker α og β, hvori den deler hypotenusen
 

                         α/h = h/β
hvoraf
                         h2 = α·β

                         a:b = c:d                                           fed = yderled = yderst
eller skrevet

                        yderled        =   mellemled
                        mellemled         yderled

en mellemproportional "indtager" mellemleddenes plads

                       


Skriv et svar til: mellemproportional ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.