Matematik

To ligninger med to ubekendte

08. oktober 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Hej med jer :-)

Kan i hjælpe mig med hvad jeg skal gøre her? Jeg har regnet lidt på det, men nu er jeg i gået i stå.

 

Ligninger: 

2x-5y=-5

x+2y=11

 

Så har jeg gjort sådan her med ligning 1:

2x-5y=-5

-5y=-2x-5

-5y/-5=-2x-5/-5

y=0,4x+1

 

Så er det ligning 2:

x-2y*(0,4x+1)=11

x-0,8y+3y=11

x-3,8y=11

x-3,8y/3,8=11/3,8

x-y=2,9

 

Men har jeg ikke lavet noget forkert i den sidste? Det burde give noget andet regner jeg med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af peter lind

Du laver flere fejl i den sidste. Den første af disse i den første linje er at du skal erstatte y med 0,4x+1 ikke gange den på. Når du erstatter y forsvinder y fra ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2011 af AskTheAfghan

x-2y*(0,4x+1)=11

x - 0,8y x +3y -2=11

x - 0,8x -2 = 11  .. løs videre


Svar #3
08. oktober 2011 af NatashaJensen (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2011 af weead (Slettet)

hej jeg vil spørge hvis der er nogen der kan hjælpe mig med at opstille to ligninger med to ubekendte.

 

omkredsen er 6 m

 

en kvadratisk flise vist på tegningen skal designes med 2 fraver, så omkredsen bliver 6m og arealet af det gråt farvede felt bliver 0,04 m2.

bestem x og y

jeg har fundet ud af at x+y=6


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.