Matematik

ligninger

08. oktober 2011 af myself1 (Slettet)

hej er der nogen der vil hjælpe mig med at løse disse ligninger ud, har meget svært ved det plz:

1) (x^2+9+6x)/(x^2+3x)


2) (4x^2-9y^2)/(2x+3y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af peter lind

1) find rødderne i tælleren og brug dette til at faktoriesere polynomiet i tælleren. Sæt x ud foran en parentes  i nævneren.

Alternativt kan du direkte ved division kontrollere om en af faktorene i nævneren  går op i tælleren.

2) Brug reglen om differencen mellem 2 kvadrattal  på tælleren

alternativ: foretag divisionen af nævneren og se om den går op.

Det er ikke ligninger men polynomiums brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Tælleren er kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #3
08. oktober 2011 af myself1 (Slettet)

mm.. jeg går i 1G, dvs har brug for en bedre forklaring tak...og det er første gang jeg arbejder med sådan nogle ligninger.. har virkelig brug for hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis du går i 1.g (og din profil antyder 3.g), burde du være vant til den slags opgaver fra folkeskolen. Du bør kende kvadratsætningerne

(a + b)2 = a2 + 2ab + b2 , og

a2 - b2 = (a+b)·(a-b)

og vide, hvad det vil sige at forkorte brøker.

Der er stadigvæk ikke tale om ligninger, men om udtryk.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

1) Tælleren kan skrives

x2 + 9 + 6x = x2 + 32 + 2·3·x = (x + 3)2 ,

mens nævneren kan faktoriseres

x2 + 3x = x·(x + 3) .

Det skulle nu være muligt at reducere brøken .


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

 (x+3)^2=2x+6x+9

 x(x+3)=x^2+3x

(x+3)^2 /  x(x+3)

Er ikke 100 på, at det er rigtigt.

Jeg har ikke gået i gymnasiet ,så.

6#Undskyld,jeg så ikke du skrev.

Men vi er nogenlunde enige.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, vi er da enige om faktoriseringerne; men jeg er ikke enig i højresiden i din første linie. Husk at benytte parenteser, når der skal divideres med et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

En tastefejl

(x+3)^2=x^2+9+6x

 


Svar #9
09. oktober 2011 af myself1 (Slettet)

jeg har lige rettet min profil til 1G og ja det var en tastefejl.. men tak for hjælpen jeg prøver at regne dem ud, 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.