Matematik

integralegning

08. oktober 2011 af ACBorup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme stamfunktionen til f(x) = e^x*sinx

Jeg må gerne bruge lommereger og jeg får resultatet

F(x) = (e^x*sinx/2) - (e^x*cosx/2) 

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du kan jo differentiere tilbage igen. Funktionen F(x) er en stamfunktion til f(x) , hvis F'(x) = f(x) . Det ser ud til, at lommeregneren har regnet rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2011 af peter lind

ja. Du kan bare differentiere lommeregnerens resultat som kontrol. Hvorfor tvivler du på din lommeregner?


Svar #3
08. oktober 2011 af ACBorup (Slettet)

Tja det ved jeg ikke. Synes bare opgaven virkede for nem og enkel til at det kunne være sandt. Men nogle gange bliver man jo posivtivt overrasket;)


Skriv et svar til: integralegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.