Matematik
Grafisk 2.gradsligning
02. juni 2005 af
kchung (Slettet)
Jeg skal op i Matematik B-niveau her på næste fredag!
Et af spørgsmålene, går ud på at vise og løse en ´2.gradsligning grafisk.
Men hvordan gør man det?
Kevin
Et af spørgsmålene, går ud på at vise og løse en ´2.gradsligning grafisk.
Men hvordan gør man det?
Kevin
Svar #4
02. juni 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)
Præcis. Andengradsligningen ax^2+bx+c=0 kan løses grafisk ved at finde skæringerne med x-aksen for parablen med ligningen y=ax^2+bx+c.
Svar #6
02. juni 2005 af Duffy
Skal du fx løse ligningen
x^2-4 = x+4
finder du løsningerne ved at projicere
skæringspunkterne ned på x-aksen. Her kan du så "aflæse" de x-værdier der gør ligningen sand.
Altså: prøv at tegne og derefter trække en(to) lodret streg ned til x-aksen...
Duffy
x^2-4 = x+4
finder du løsningerne ved at projicere
skæringspunkterne ned på x-aksen. Her kan du så "aflæse" de x-værdier der gør ligningen sand.
Altså: prøv at tegne og derefter trække en(to) lodret streg ned til x-aksen...
Duffy
Svar #7
02. juni 2005 af kchung (Slettet)
Altså skal jeg tegne 2 lodrette streger til x'erne, eller 1 lodret streger som forbinder de 2 punkter på x-aksen?
Skriv et svar til: Grafisk 2.gradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
