Matematik

Vektor, hvordan ser stykket ud

08. oktober 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan man laver pilene over bogstaverne, så forestil dig, at de er der :D

Opgaven lyder: Bestem b(b*(a-b))

Er det rigtigt forstået, at stykket vil se sådan ud? 

b1(b1*(a1-b1) + b2(a2-b2)) + b2(b1*(a1-b1) + b2(a2-b2))

Altså man ganger ind med b1 og b2, så man kan egentlig dele det op i to stykker, så det giver mere mening: 

1:  b1(b1*(a1-b1) + b2(a2-b2)) = Noget

2:  b2(b1*(a1-b1) + b2(a2-b2)) = noget andet

Svaret på b(b*(a-b)) = Noget + noget andet 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vektorer kan bekvemt skrives med fedt her. Mener du (b • (a-b)) b ? Det er en vektor parallel med vektoren b .


Svar #2
08. oktober 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

ah ja. Ja, det er det, den hedder i bogen. Hvordan kan du se, at den er parallel med b, og hvad ville du gøre med den? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den er parallel med b , fordi man ganger vektoren b med skalaren (b • (a-b)) . For vektorer i planen har man

b • (a-b) = (b1 , b2) • (a1-b1 , a2-b2) = b1·(a1-b1) + b2·(a2-b2) ,

og denne skalar ganges så på hver af vektoren b's komponenter.


Skriv et svar til: Vektor, hvordan ser stykket ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.