Kemi

Koncentration (...)

09. oktober 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Jeg har et spørgsmål til en tabel. For eksempel skal jeg finde følgende for stoffet KBr:

Formel koncentration c(mol/L), Aktuel koncentration af positiv ion c(mol/L), Aktuel koncentration af negativ ion c(mol/L), Opløst stof angivet i g/L?

Molare massen for KBr er 119, og så få jeg at vide at Formel koncentration c(mol/L) er 0,1. Hvordan finder jeg de sidste tre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af mathon

 

                    KBr er let opløseligt
hvorfor
                   [K+] = [Br- ] = c(KBr) = 0,1 M


Svar #2
09. oktober 2011 af mathbj (Slettet)

Okay, tak for det. Jeg kan stadig ikke helt se løsningen til: opløst stof angivet i g/L?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af mathon

 

                 m/L = c·M = (0,1 mol L-1) · (119,01 g mol-1) ≈ 11,9 g L-1


Svar #4
09. oktober 2011 af mathbj (Slettet)

Ja, det er rigtigt. Tak for det. Det er selvfølgeligt formel koncentrationen.


Skriv et svar til: Koncentration (...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.