Matematik

HJÆLP: Ligningssystemer

09. oktober 2011 af hvisten (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

 

Jeg har brug for hjælp til en aflevering, som skal afleveres i morgen. Så vidt jeg ved er et ligningssystem to ligninger med to ubekendte, men jeg kan ikke finde ud af udregning..

 

Jeg har opgaven:

x + y = 50
x - y = 12

 

Jeg har prøvet at lave opgaven. Desværre kan jeg ikke finde ud af det. I mit seneste forsøg, nåede jeg så langt:
x+y=50
x-y=12

x+y =50
y=x-12

x+y = 50
y= ????

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2011 af Walras

x+y=50   (1)

y=x-12    (2)

Indsæt nu (2) i (1) for at få

x+(x-12)=50,

som du kan regne videre på.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

x+y-(x-y)=50-12

x+y-x+y=38

2y=38

y=19

x+19=50

x+19-19=50-19

x=31

 


Skriv et svar til: HJÆLP: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.