Kemi

Hjælp

09. oktober 2011 af Negaar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en eksamenopgave fra maj 2008 (HTX) opgave 2. 

Opgave f lyder således: 

"Hvor stor procentdel af den oprindelige mængde sorbinsyre findes som sorbinsyres korresponderende base ved pH=6,5?

 

På forhånd tak

Opgaven med titrerkurven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Hjemmeopg3 (3).docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. oktober 2011 af mathon

 

                   pH = pKs + log(nb/ns)

                   nb/ns = 10pH-pKs

                          nb/(nb+ns) = 10pH-pKs / (1+10pH-pKs)  =  106,5-4,5/ (1+106,5-4,5) = 102/101 = 0,9901 = 99,01%


Svar #2
09. oktober 2011 af Negaar (Slettet)

Kan du ikke skrive lidt tekst til ? :)

Svar #3
09. oktober 2011 af Negaar (Slettet)

Kan du ikke skrive lidt tekst til ? :)

Svar #4
09. oktober 2011 af Negaar (Slettet)

Kan du ikke skrive lidt tekst til ? :)

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.