Kemi

ligevægt hjælp

09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

skal udregne K i en omvendt reaktion af 2SO2 + O2 ⇔ 2SO3

 

før var K= 2,5 x 10^10 bar -1

 

hvordan gør jeg lige det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Ka= 1/Kd


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

altså: K (association) = 1/ K (dissociation)


Svar #3
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

hvad betyder alt det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

at hvis du har en reaktion:

             Ka 

A + B --->  AB

og den modsatte reaktion:

               Kd

         AB ----> A + B

Så er Ka= 1/ Kd (og selvfølgelig også omvendt)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

(en association er noget der sættes sammen og en dissociation er noget der skilles fra hinanden)


Svar #6
09. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

men er ka og kd det samme som ligevægtkonstanten ? 

 

og er det så kd jeg skal finde ? hvor K=2,5 x 10^10 er ka ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Ja det er ligevægst konstanter for en association eller dissociation, men ja bare ligevægtskonstanter, altså hvis du vender en reaktion om tager du den inverse ligevægtskonstant.


Skriv et svar til: ligevægt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.