Matematik

bestem f'(x) udfra oplyst graf

09. oktober 2011 af fckmars (Slettet)

jeg har problemer med at finde ud hvordan man kan bestemme f'(x) kun udfra den oplyste graf.

jeg har vedhæftet opgavebeskrivelsen, og billedet af grafen.

nogle der kan hjælpe?

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal betsemme f'(4), ikke f'(x), ved hjælp af grafen.

Indtegn tangenten til grafen i punktet (4 . f(4)) og bestem hældningskoefficienten for tangenten; dette tal er f'(4) .


Svar #2
09. oktober 2011 af fckmars (Slettet)

ja undskyld det jeg mente.

hvordan skal jeg bestemme hældningskoefficienten hvis jeg ikke har fået nogle tal oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af Walras

Du kan da decideret se, at hældningskoefficienten til tangenten i (4,f(4)) er f'(4)=1. Men hvis du ikke kan se det (eller blot skal udregne det stringent, skal du indtegne tangenten, udvælge to punkter på den og så udregne som normalt.


Svar #4
09. oktober 2011 af fckmars (Slettet)

har ikke mulighed for at indtegne en tangent.

det skal regnes ud på anden vis.

er bare i tvivl om hvordan det skal gøres.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som Walras nævner i #3, kan man ;på øjemål se, at tangenten i punktet (4 , f(4)) har hældningskoefficienten 1, altså at f'(4) = 1 .


Svar #6
09. oktober 2011 af fckmars (Slettet)

ja men har brug for en udregning metode. er med på at svaret et 1.

men har hverken mulighed for at indtegne en tangent eller aflæse svaret af grafen

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er altså de eneste muligheder, der foreligger. Man kan i tankerne tegne tangenten ind på grafen og så bestemme hældningskoefficienten ved at aflæse to punkter på tangenten.


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. oktober 2011 af Walras

Du har da mulighed for begge dele. Men hvis du ikke kan, kan du ihvertfald forestille dig, at tangenten må gå igennem punkterne (3,2) og (5,4). Nu kan du så bruge a=(y1-y0)/(x1-x0) til at finde hældningskoefficienten.


Svar #9
09. oktober 2011 af fckmars (Slettet)

tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: bestem f'(x) udfra oplyst graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.