Matematik

Parabels to tangenter

09. oktober 2011 af sandiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle kække studenter

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Vi har en parabel med funktionen y=x^2, som har to tangenter der går igennem punktet A(-½  ,  -2)

Jeg skal bestemme en ligning for hver af disse tangenter?

Nogen der kan hjælpe?

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

Hvis punktet A(-1/2 ; -2) skal ligge på en tangent til grafen for f(x), skal der gælde

-2 = f'(x0) · (-1/2 - x0) + f(x0)

hvilket giver en ligning til bestemmelse af x0 .

 


Svar #2
09. oktober 2011 af sandiee (Slettet)

Tror ikke helt jeg forstår. Men jeg skal altså isolere x0 i -2 = f'(x0) · (-1/2 - x0) + f(x0)? hvilket jeg så vil få to løsninger på? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

f(x) = x^2
 

f '(x) = 2x
 

f '(x0) =2x0
 

Nu kan du finde x0 vha. ligningen i #1


Skriv et svar til: Parabels to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.