Matematik

Vandforbrug

10. oktober 2011 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

DER ER MEGET TEKST, MEN DET KUN OPGAVENS TEKST, HAR LAVET DE FØRSTE 2 OPGAVER, SOM I KUNNE RETTE PÅ HVIS DER VAR FEJL, OG DE TRE ANDRE KAN JEG IKKE FINDE UD AF. HÅBER I KAN HJÆLPE PLEASE! :))) 

I Danmark bruger vi ca. 150 liter vand pr. person i døgnet. 

Louise er interesseret i at beregne, hvor meget vand de bruger pr. person i hendes familie.

Louise har ud over sin far og mor en lillesøster.

På vandmåleren aflæser hun, at familiens vandforbrug er 4,3m³ pr. uge.


1) Beregn vandforbruget i liter pr. person pr. dag.

Mit svar: 4,3*10³ = 4300     7*4 = 28   4300/28 = 153,571 pr. person. Er det rigtigt?

Familiens mål er at spare så meget på vandet, at dens forbrug kommer ned på 140 liter pr. person. pr. dag.

2) Hvor stort må familiens totale vandforbrug pr. uge være, hvis de skal leve op til dette mål?

Mit svar: Deres vandforbrug skal ned på 3,94m³ for at komme op på 140 liter.

Familien betaler et fast abonnementsbidrag og har desuden udgifter, der afhænger af vandforbruget.

Tabellen viser fordelingerne af udgifter.


Udgifter til   //    Priser

Vandværk  

Abonnementsbidrag    1286,00 kr. årligt.

Forbrugsbidrag               7,25 kr. pr. m³

Stat og kommune

Vandafgift                   6,25 kr. pr. m³

Vandafledningsafgift    10, 65 kr. pr. m³

Et år sættes til 52 uger

3) Beregn familiens årlige udgifter til vand, når der bruges 4,3m ³ pr. uge

Mit svar: Kan ikke finde ud af den! Please hjælp!

I priserne på vandforbrug er der bidrag til vandværket samt udgifter til stat og kommune.

4) Hvor stor en procentdel af familiens årlige samlede udgifter til vandforbrug udgør afgifterne?

Mit svar: Kan hellere ikke finde ud af

5) Hvor stort et beløb sparer familien om året, hvis den kun bruger 140 liter vand pr. person pr. dag? 

Mit svar: kan ikke finde ud af.

 

 

                       


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

3)

Forbrug:             hvor mange m3 vand bruger familien om året (52 uger)?

Abonnementsbidrag    1286,00 kr. årligt.

Forbrugsbidrag               7,25 kr. pr. m³     * forbrug i m3     

Vandafgift                   6,25 kr. pr. m³          * forbrug i m3

Vandafledningsafgift    10, 65 kr. pr. m³   * forbrug i m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

4) Afgift af samlet forbrug i procent:

Udregn vandafgift  + vandafledningsafgift med formlerne, som mette48 har vist i #1.
Dette tal skal divideres med det samlede forbrug, som du udregnede i 3).
og så skal det multipliceres (ganges) med 100%.

5) Prøv lige selv. Spørg, hvis du er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2011 af mullefisen (Slettet)

en der lige vil give hjælp til hvordan man regner 2) ud for er igang med den opgave nu?


Skriv et svar til: Vandforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.