Matematik

Logaritmefunktion

10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

For logaritmefunktioner skal opgaven indeholde:


- Monotoniforhold ved udvalgte værdier af a (altså ved hvilke værdier af a, grafen er hhv.
voksen og aftagende).


- Udvalgte sammenhænge mellem to forskellige logaritmefunktioner.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du problemer med? Med at undersøge monotoniforhold for en funktion. Med logaritmefuinktioner? Hvordan er logaritmefunktionerne defineret, og hvad betyder parameteren a ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

I monotoniforholdende gælder at:

loga(x) er voksende ved a>1

loga(x) er aftagende ved 0<a<1


Svar #3
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak og hvad med opgaven nedenfor? Jeg forstår ikke helt hvad der menes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøv at kigge på 10-tals logaritmen og den naturlige logaritme (ln).

Se for eksempel på, om der er nogle x-værdier, hvor de giver det samme?


Svar #5
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt den naturlige logaritme. Og forstår ikke hvordan jeg kan drage sammenhænge mellem nogen af dem.


Svar #6
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Beregn diameteren (x)

6000 = b * x a

Kan du hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2011 af mathon

 

   logaritmefunktioner er proportionale

                                                                           λb(x) = k·λa(x)

                                                                           λb ' (x) = k·λa '(x)  = k·(1/ln(a)) · (1/x)) = (k/ln(a)) · (1/x)

                                                                          

                


Svar #8
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Hvad kan jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler xa og opløft så til potensen (1/a) på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

#6 Du er ikke helt færdig med at få svar på det med logaritmer, så jeg tror, at det er smartere at starte et nyt indlæg til en ny opgave. Desuden ser der ud til at mangle nogle informationer. Det ovenfor indeholder i hvert fald ikke noget om diameter.

Ah, det var måske taleksempler til regneregler for log.

#5 Start med at tegne grafen for log10 og ln.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2011 af mathon

se


Svar #12
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Mange tak for hjælpen men jeg forstår desværre ikke noget og aner ikke hvordan man tegner grafen for log10 og In


Svar #13
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

#9 kan du prøve at skrive det op som det skal regnes ud så jeg kan se hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg gik ud fra, at du var i stand til at læse en simpel vejledning

xa = 6000/b , så

x = (6000/b)1/a


Svar #15
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jeg er ret blank når det kommer til logaritmefunktioner, men har gjort ligesom dig. Mange tak.


Svar #16
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Men hvordan regner jeg så x ud når jeg ikke kender a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det var måske en ide at formulere hele opgaven. Og som Chrystine forklarede i #10, burde du have startet en ny opgavetråd, så det ikke ender i totalt rod.


Svar #18
10. oktober 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ok det gør jeg så. Men kan du hjælpe mig med resten af udregningerne for x?


Skriv et svar til: Logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.