Matematik

Mellemregninger (cos)

11. oktober 2011 af PernilleJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi er et par stykker her, der sidder med en matematik aflevering, hvor vi skal finde ud af mellemregningerne for at nå fra den ene forskrift til den anden for at finde cos(A), men vi er lidt på bar bund, så vi håber, der er nogen herinde, der kan hjælpe os! :-)

Opgaven lyder:

a2 = b2 + c2 - 2bc • cos(A) -->  … --> … -> cos(A) = (b2+ c2- a2)/2bc

På forhånd tak!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af mathon

 

                a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)                             adder 2bc • cos(A) på begge sider

                2bc·cos(A) + a2 = b2 + c2                            subtraher a2 på begge sider

                2bc·cos(A)  = (b2 + c2 - a2)                         divider med 2bc på begge sider

                cos(A)  = (b2 + c2 - a2) / (2bc)


Svar #2
11. oktober 2011 af PernilleJK (Slettet)

#1

 

                a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)                             adder 2bc • cos(A) på begge sider

                2bc·cos(A) + a2 = b2 + c2                            subtraher a2 på begge sider

                2bc·cos(A)  = (b2 + c2 - a2)                         divider med 2bc på begge sider

                cos(A)  = (b2 + c2 - a2) / (2bc)


Tusind, tusind tak!

Når det så er bog c2 vi skal finde i de følgende to opgaver, skal vi vel bare udskifte aog 2bc, så det bliver b2/c2 vi subtraherer med og 2ac/2ab vi dividerer med, ikke? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af mathon

 

                b2 = a2 + c2 - 2ac·cos(B)

                c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)


Svar #4
11. oktober 2011 af PernilleJK (Slettet)

#3


 

Nej undskyld, jeg mente cos(B) og cos(C)

 

Men så bytter man bare om på tallene, som jeg skrev i ovenstående svar, ikke? Eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2011 af mathon

 

                cos(B)  = (a2 + c2 - b2) / (2ac)

                cos(C)  = (a2 + b2 - c2) / (2ab)


Skriv et svar til: Mellemregninger (cos)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.