Matematik

Linearitet

11. oktober 2011 af Line123L (Slettet)

Hej folkens. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave i matematik. Håber i kan hjælpe, emnet er linearitet.

Opgaven:

Hos en elev i 1.a har man testet sammenhængen mellem kraften i arbejde, målt i watt, og personens puls, målt i slag pr. minut. Når personen skulle yde 125 watt var pulsen 140 slag i minuttet, men skulle personen yde 225 watt steg pulsen til 180 slag i minuttet. 

1. Lad x = antal watt og y = pulsslag i minuttet og bestem en lineær model, der beskriver sammenhængen mellem arbejde og puls.

2. Tegn grafen for den linære model.

3. Hvilken betydning har hældningen a og skæringen med y-aksen b i relation til arbejde og puls?

4. Hvor høj er pulsen ifølge modellen, hvis man yder 300 watt?

5. Diskuter, om modellen altid er gyldig eller der findes x-værdier, der ikke giver mening i forhold til modellen.

På forhånd tak.

Hvis i kan og vil hjælpe mig, må grafen/ligningen gerne laves eller forklares i Graph-programmet, da jeg selv bruger det.

Hilsen Line


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg vil hellere hjælpe dig til selv at kunne.

Du har to punkter, og så kan du tegne en ret linje.

Opgaven siger: "...125 watt var pulsen 140 slag i minuttet, men skulle personen yde 225 watt steg pulsen til 180 slag i minuttet."

Så x1=125watt giver y1=140 slag i minuttet, dvs. (125,140) er et punkt på linjen.
Find selv det andet punkt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Afsæt de to punkter (125,140) og (225,180) og forbind dem med en linie
 

Find a = (y2-y1) / (x2-x1) og b ved at indsætte a og det ene koordinatsæt
 

i ligningen y =  ax +  b
 

Kig på ligningningen, hvis du sætter hhv. x og y = 0
 

- Så er du i hvert fald i gang ;-)

 


Skriv et svar til: Linearitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.