Engelsk

Udvidet - simpel tid engelsk

11. oktober 2011 af thildefar (Slettet) - Niveau: A-niveau

1. Mrs. Brown was sitting in a chair drinking coffee when Tom came in.
2. At first she didn’t understand why Tom was smiling but when she saw the money in his hand she realized what had happened.
3. When Tom opened the letter and saw the check, he knew that everything was okay.
4. Miss Simpson wasn’t very hungry when her and her friend were about to enter the restaurant.
5. Andrew would try something special: frog legs. Miss Simpson  was ordering an omelette.
6. Andrew was drinking red-vine with the frog legs. Miss Simpson preffered mineral water.
7. It was snowing heavily when Harry opened the backdoor.
8. Harry was shoveling a path through the snow to get to the garage.
9. On the icy road Harry's car was skidding several times.

 

man skal fokusere på udsagnsordene, om de er udvidet tid eller simpel, 

det har jeg lidt svært ved, så hvis der er en der vil rette dem igennem og evt skrive hvad fejlen er? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

1. Mrs. Brown was sitting in a chair drinking coffee when Tom came in.
2. At first she didn’t understand why Tom (was smiling) smiled, but when she saw the money in his hand she realized what had happened.
3. When Tom opened the letter and saw the check, he knew that everything was okay.
4. Miss Simpson wasn’t very hungry when (her) she and her friend were about to enter the restaurant.
5. Andrew would try something special: frog legs. Miss Simpson  (was ordering) ordered an omelette.
6. Andrew (was drinking) had/drank red-vine with the frog legs. Miss Simpson (preffered) preferred mineral water.
7. It was snowing heavily when Harry opened the backdoor.
8. Harry (was shoveling) shovelled a path through the snow to get to the garage.
9. On the icy road Harry's car (was skidding) skidded several times.

 

"check" er amerikansk, og "cheque" er engelsk

Enkel grundregel for udvidet tid:

EN UAFSLUTTET HANDLING I ET AFGRÆNSET TIDSRUM

Hvis du på dansk kan sige "midt i" før hovedverbet", skal du bruge udvidet tid.

Eks.

Da jeg kon ind, var hun midt i/  i færd med/ i gang med/ ved at  at ryge en cigaret"  =  "When I entered she was smoking a cigarette"   


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

For ikke at blande britisk og amerikansk engelsk bør du nok også rette "omelette" (BrE)  til "omelet" (AmE).

Og så skal "red-vine" rettes til "red wine"


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

Ja, eller måske rette  den anden vej,   - - -"omelet" til "omelette" (!)

Marter har ret i sine bemærkninger. Jeg havde  tilsyneladende sovet i timen.

wine = vin

vine = vinstok

vinyard = vingård


Skriv et svar til: Udvidet - simpel tid engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.