Matematik

Brøk

11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Kan nogen hjælpe mig, jeg skal løse en brøk.

(2a+3)/4 + (a-1) /2 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af PeterValberg

(2a+3)/4 + (a-1) /2 =

(2a+3)/4 + (2a -2) /4 =

((2a + 3) + (2a - 2))/4 =

(2a + 3 +2a - 2)/4 =

(4a + 1)/4 =

a +1/4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

hvofor ganger du andet led med 2? fra (a-1) /2 til  (2a -2) /4

er der en regl der tillader dette?


Svar #3
11. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

det er for at finde fællesnævner ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2011 af PeterValberg

#2 og #3 jo, det er for at få en fællesnævner (jeg forlænger brøken med 2 i tæller og nævner for at kunne bruge 4 som fællesnævner)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af PeterValberg

#2 

Ja, du må forlænge en brøk med et vilkårligt tal, sålænge du BÅDE forlænger tælleren OG nævneren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kaldes jo at forlænge en brøk, netop når man ganger tæller og nævner med det samme tal (forskelligt fra 0). Det er derfor ikke muligt at forlænge en brøk på nogen anden måde end ved at gange tæller og nævner med det samme tal. Når man forlænger en brøk, ændrer brøken ikke sin værdi.


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.