Matematik

vektorregning: find højden fra A på siden BC

11. oktober 2011 af vanu22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opg.:

A(-4,6), B(1,-5), C(5,3) danner en trekant

Find vha. vektorregning koordinatsættet til fodpunktet for højden fra A på siden BC

 

Jeg har fået facit, men er ikke helt med på hvad der sker.

der står:  

for at finde koordinatsættet for fodpunktet H, for højden fra A på siden BC. denne fås vha vektoren BH som vi finder ved at projicere vektoren BA på vektoren BC (udregninger..) BA (-5;11), BC(4;8)

 

disse bliver så indsat i "projektions formlen" som projektionen af BA på BC

stedvektoren OH bliver fundet og fordpunktet bliver udregnet H((4 2/5);(1 4/5))

 

men hvordan kan man bruge BA? den har jo værken samme retning eller samme længde som A. kan heller ikke se hvordan man kan bruge BC, da det ikke er AC vi skal finde


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren BH er projektionen af vektoren BA på vektoren BC, så

BH = BABC = (BABC/|BC|) BC/|BC| ,

og man finder så koordinaterne til punktet H ved

OH = OB + BH .


Skriv et svar til: vektorregning: find højden fra A på siden BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.