Matematik

ekstrema

11. oktober 2011 af tonedøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

(Bemærk at monotoniforhold og ekstrema skal bestemmes i spørgsmål b)

En funktion er givet ved forskriften:

f(x)=0,5x^2-5,5x+6*ln(x)+8   ,   hvor x>0

 

a) Gør rede for at grafen for f har to vandrette tangenter

 

b) Benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.

 

 

 

Hvordan vil i gribe denne opgave an.

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Vandrette tangenter har hældningskoefficient 0 . Start med at løse lignignen f'(x) = 0

b) Undersøg så fortegnsvariationen for f'(x) .


Svar #2
11. oktober 2011 af tonedøv (Slettet)

Det er mest det med ekstrema jegikke kan finde ud af.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lokale ekstremumspunkter findes blandt løsningerne til ligningen f'(x) = 0 , og når man har foretaget fortegnsundersøgelsen for f'(x), kan man så vurdere, om der er tale om lokale ekstremer.


Skriv et svar til: ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.