Matematik

Δf=?

11. oktober 2011 af AmandaGQ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg sidder med en opgave hvor f(x)=x^2

Jeg skal så finde Δf når x=p og Δx=h

Udtrykket må vel så være Δf=f(p+h)-f(p)

Jeg ved, at det skal give Δf=h^2+2hp

Og det ved jeg ikke hvordan jeg får det til, skønt jeg har prøvet...

Er der en, der kan hjælpe mig med mellemleddene?

Hilsen Amanda


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at forskriften for f(x) er f(x) = x2 , og beregn så Δf .

Δf = f(p+h) - f(p) = (p+h)2 - p2 = ...


Svar #2
11. oktober 2011 af AmandaGQ (Slettet)

Så langt er jeg med :)

Men jeg forstår ikke hvordan der kan være h'er nok i (p+h)2 - p2 til at give h^2+2hp :S :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må have lært, hvordan man udregner kvadratet på en toleddet størrelse:

(p+h)2 - p2 = p2 + 2ph + h2 - p2 = h2 + 2hp

Alternativt

(p+h)2 - p2 = (p+h + p)·(p+h - p) = (2p + h)·h = h2 + 2hp


Svar #4
11. oktober 2011 af AmandaGQ (Slettet)

På den måde...

Mange tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Δf=?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.