Fysik

Aflæs tyngdeacceleration

11. oktober 2011 af stradel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ...

 

Jeg skal ud fra vedhæftede graf aflæse tyngdeaccelerationen så jeg kan regne den relative afvigelse fra 9,82 m/s2 ..

Hvordan aflæses denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

du ved at

s = 0,5*a*t^2


Svar #2
11. oktober 2011 af stradel (Slettet)

og så vil du bruge en tilfældig værdi af t eller.. og hvad er a (hældningen)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

jeg ville krydschecke med et par tilfældig udvalgte.

a er tyngdeacc.


Svar #4
11. oktober 2011 af stradel (Slettet)

Ok..

hvorfra kender du nævnte formel. ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man aflæser hældningskoefficienten til den bedste linie, der er trukket gennem punkterne. Den er jo angivet på selve plottet, så

(1/2)a = 4,913m/s2 , og dermed

a = 9,826m/s2


Skriv et svar til: Aflæs tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.