Matematik
Eksakt værdi af integrale
Jeg skal finde den eksakte værdi af dette integrale:
∫14 (10*x*e^-x) dx
Hvordan skal jeg bære mig ad?
Svar #1
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
Benyt partiel integration til at bestemme det angivne integral (ikke integrale).
Svar #2
12. oktober 2011 af WHiP (Slettet)
Den eksakte værdi vil sige at det ikke er skrevet i decimaler
Svar #3
12. oktober 2011 af putnami (Slettet)
@Andersen11: Kan du vise hvordan dette skal gøres? Skal jeg trække 10 udenfor integraltegnet inden eller hvordan?
Svar #4
12. oktober 2011 af WHiP (Slettet)
Du skal bare bruge regnereglerne i integral regning:
Stamfunktionen til xa: (1/(1+a))*xa+1
Stamfunktionen til ex: ex
Svar #5
12. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Ja, de 10 er jo blot en konstant faktor. Man skal så først bestemme en stamfunktion til funktionen x·e-x , hvilket gøres ved partiel integration:
∫ x·e-x dx = -x·e-x + ∫ e-x dx = -x·e-x - e-x = -(1+x)·e-x , så
1∫4 10x·e-x dx = 10·[-(1+x)·e-x]41 = 10·(-5e-4 + 2e-1) = 20/e - 50/e4
Svar #6
12. oktober 2011 af putnami (Slettet)
Mange tak for hjælpen, Andersen11
- Og til WHiP: Det var venligt af dig at ville hjælpe, men bare så du ikke går galt af det, så betyder eksakt ikke at man ikke skal skrive det i decimaler. Det udtryk Andersen11 fandt frem til i #5 er derimod eksakt.
Skriv et svar til: Eksakt værdi af integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
