Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimal pris (GROMS og GROMK)

12. oktober 2011 af tazz0r (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er lidt på bar bund med disse opgaver og håber at der er nogle kloge hoveder herinde som kan hjælpe mig med dem... er faktisk helt lost :(

 

Opgave 1:'

 

P= -1/600x+30

omkostninger er givet ved VG = 10 og FO = 10.000

1: beregn GROMS og GROMK = ?

2. Bestemt grafisk den optimale pris og mængde af produktet vha. differensmetoden?

3. beregn det optimale dækningsbidrag og resultat?

 

Opgave 2:

P= -1/100X+50

omkostninger:

I intervallet fra X = 0 og X = 1000 er VG = 20kr.

I intervallet fra X = 1001 til X = 5000 er VG = 25

 

1: Bestem den optimale pris og afsætning?

2. beregn det optimale dækningsbidrag?

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. oktober 2011 af emul0c

For os der ikke lige har haft det på dansk - kan du ikke lige skrive hvad det nu er VG og FO står for ;-)


Svar #2
12. oktober 2011 af tazz0r (Slettet)

VG = Variable Gennemsnitskurve

FO = Faste Omkostninger


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. oktober 2011 af emul0c

Du er sikker på at VG ikke står for Variable Gennemsnitsomkostninger? ;-)


Men GROMS = Pris * Mængde.

Du kender formlen for P.

P = -1/600Q+30         (har skiftet x'et ud med et Q for quantity)

Omsætning = P * Q 

= -1/600Q + 30 * Q

= -1/600Q2 + 30Q

GROMS er den afledte omsætningsfunktion.

Omsætning = -1/600Q2 + 30Q
<=>
GROMS = -1/300Q + 30


GROMK må nødvendigvis være den afledte omkostningsfunktion.
Omkostningsfunktionen må være faste omkostninger (FO) + de variable gennemsnitsomkostninger * mængden. Det bliver til:

Omkostning = FO + VG*Q
= 10.000 + 10Q
= 10Q + 10.000

GROMK er den afledte funktion deraf, og er derfor lig:

GROMK = 10.


Jeg har ingen anelse om hvordan man bruger differensmetoden. Men kan afsløre for dig at den optimale pris og mængde er der hvor GROMS = GROMK.

Så:

-1/300Q + 30 = 10
<=>
-1/300Q = -20
<=>
1/300Q = 20
<=>
Q = 6.000.

Prisen må derfor være:
P = -1/600*6.000 + 30 = 20

Optimal omsætning må derfor være 6.000 * 20 = 120.000


Opgave 2 minder meget om opgave 1 - så den kan du jo lige prøve at regne lidt på ;-)


Svar #4
12. oktober 2011 af tazz0r (Slettet)

Du har ret Emuloc... min fejl :)


Svar #5
12. oktober 2011 af tazz0r (Slettet)

Tusind tak forresten :)


Skriv et svar til: Optimal pris (GROMS og GROMK)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.