Matematik

beregn sidelængde af trekant, når man kender alle vinkler og en sidelængde

13. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen

 

jeg sidder her med at problem. jeg har følgende info, og skal beregne med frem til en sidelængde.

 

vinkel a = 23 grader

vinkel b = 36 grader

vinkel c = 121 grader

 

den eneste sidelængde jeg har er a til b, som er på 5 cm.

kan jeg via det, finde de andre sidelængder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2011 af Pingvin01 (Slettet)

Ja. Du skal bare bruge sinusrelationerne.

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lær først at bruge standardnotationen for trekanter: vinkler skrives med STORE bogstaver, A, B, C, sider med små bogstaver, a, b, c.

Man kender så de tre vinkler A, B, C, og den ene side c . Benyt sinusrelationerne til at beregne siderne a og b.


Svar #3
13. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Okay, det er forstået. ER der nogen af jer der kan uddybe hvilken, og hvordan jeg skal gøre med sinusrelationerne - jeg forstår ikke det i har skrevet op ):


Svar #4
13. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

Kan man også benytte de relationer når trekanten ikke er retvniklet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2011 af Pingvin01 (Slettet)

Ja. Det kan man godt. Du bruger f.eks. sin(A)/a=sin(B)/b. Da du kun har tre tal, skal du isolere det ukendte tal i ligningen. Derefter har du svaret på det ene tal, og så gør du det samme med de sidste.

Husk dog at ændre  Aa Bb og Cc i sinusrelationerne.


Svar #6
13. oktober 2011 af cecilied34 (Slettet)

er det her så korrekt, hvis man vil bestemme længden fra b til c?

 

5/sin(121) = a/sin(23)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er den korrekte formel. Men husk nu, at punkter og vinkler angives med STORE bogstaver. Længden af liniestykket fra B til C er den side, man traditionelt kalder a (da den ligger over for vinkel A).

Husk at angive vinklerne med gradtegnet, f.eks. 121º og 23º .


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2012 af XJammieX (Slettet)

Hejsa

Sidder selv med samme problem og fatter mig heller ikke lige på den formel der :-(

Mit spørgsmål lyder så:

Har vinklerne A=57,8º, B=60,1º og C=62,1º

og længden af a=3,8

Skulle starte med at finde B = 180º- 57,8º- 62,1º = 60,1º men herefter også b og c.

Sorry er godt tung i geometriens verden :-/


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man kender alle tre vinkler og en side, så man kan benytte sinusrelationerne til at bestemme de øvrige to sider.

a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C) , så

b = a · sin(B) / sin(A)

c = a · sin(C) / sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2012 af XJammieX (Slettet)

Takker for svaret og nu forstår jeg det :-)

 


Skriv et svar til: beregn sidelængde af trekant, når man kender alle vinkler og en sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.