Matematik

Isolering af x

13. oktober 2011 af FHF1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dagens lektie er stykket:

a(x + 2) = bx + 4

Vi skal isolere x og iflg mig så skal stykket regnes således ud :

ax + 2a = bx + 4

ax + 2a - 2a = bx + 4 - 2a

ax - bx = bx - bx + 4 - 2a 

x(a - b) = 4 - 2a

x = 4 - 2a divideret med (a - b) 

Kan jeg afslutte stykket på denne måde? Beklager at jeg ikke kan lave brøkstregen, men jeg håber I har fattet pointen :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man kan da skrive x = (4-2a) / (a-b) som løsningen, forudsat, at a ≠ b, og her på Portalen kan man bruge skrå brøkstreger med behørigt satte parenteser.


Svar #2
13. oktober 2011 af FHF1 (Slettet)

Andersen11 - Stykket hører under kategorien "Algebraisk manipulation" og i opgaven står der ikke at a ≠ b :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det hører med til et fyldestgørende svar at angive, under hvilke omstændigheder den fundne løsning er gyldig.


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.