Matematik

Ligninger

13. oktober 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer.

Jeg sidder og er lidt i tvivl om, hvordan denne her ligning skal løses:

(3s+2)/7-3s=2

3s+2=2 x 7 x 3s

3s+2/-2 =7 x 3s

3s=7 x 3s

3s/3s = 7

Er svaret så 7? Lol

Hurtige svar tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er noget totalt rod, du laver. Du ender med at vise, at 1 = 7 ?

Du kan ikke flytte -3s over på den anden side som en faktor (ligningline 2). Man flytter -3s over ved at lægge 3s til på hver side.

I øvrigt kan du jo selv gøre prøve ved at indsætte en formodet løsning i den oprindelige ligning.


Svar #2
13. oktober 2011 af Gmudi (Slettet)

Men hvis jeg flytter -3s, skal jeg jo gange det med 2 på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er helt forkert. Det skal jo lægges til de 2 på højre side, til 2 + 3s .


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.