Matematik

Sandsynlighedsregning

14. oktober 2011 af Helenesparre (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har en opgave der hedder:

På er handelsgymnasium er fordelingen på de 3 årgange :

30 % af det samlede elevantal går på 1. år

40 % af det samlede elevantal går på 2. år

30 % af det samlede elevantal går på 3. år.

Man har lavet en undersøgelse for, om de har fulgt med i en tv serie, som var fordelt:

på 1. år havde 60 % fulgt serien

på 2. år havde 75 % fulgt serien

på 3. år havde 70 % fulgt serien

 

sprøgsmålet lyder: Hvad er snadsynligheden for et en tilfældigudvalgt elev havde fulgt serien?

 

Det forvirre mig lidt at det hele står i %, og der ikke er noget reelt tal for hvor mange der går på skolen.
nogen der evt. kan hjælpe så vil jeg være meget taknemlig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Du kan beslutte at der f.eks. går 1000 elever på skolen og så regne antallene ud ved hjælp af de %tal du har


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2011 af PeterValberg

Det må vel være noget i retningen af:

P(set TV-show) = (0,3 · 0,6) + (0,4 · 0,75) + (0,3 · 0,7) = 0,69

eller udtrykt i procent 69%

altså en sandsynlighed på 69% for at en tilfældig elev har set det pågældende TV-show

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2011 af PeterValberg

Mette48's idé om at fastsætte et tænkt samlet elevantal, er en udemærket idé, - men hvorfor ikke bare nøjes med 100 elever ?
Har prøvet det, det giver stadig 69% :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2011 af SuneChr

# 2  er uafhængig af, hvor mange elever, n, der i alt går på gymnasiet.

Hvis der går i alt n elever, har vi, antal elever, som har set showet:

(0,3 · 0,6)n + ·(0,4 · 0,75)·n + (0,3 · 0,7)·n = 0,69·n

Sandsynligheden bliver da  100%·0,69·n / n  =  69%     da n forkortes og være vilkårligt.


Svar #5
15. oktober 2011 af Helenesparre (Slettet)

Tusind tak for svarene. :)
Nu kan jeg meget bedre forstå det. :)

Tak for hjælpen folkens :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.