Fysik

Termodynamik - kompression

15. oktober 2011 af ThaDoews (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har en opgave jeg er gået helt fast i:

"En motorcylinder har en diameter på 30cm, og i det øjeblik, hvor indsugningsventilen lukker, og kompressionen begynder, er afstanden fra stemplets overkant til cylinderdækslet 50 cm, og med stemplet i topstilling er der 2 cm fra stemplet til cylinderdækslet. Stemplet antages at slutte tæt i cylinderen. I cylinderen komprimeres atmosfærisk luft fra ladeluftstrykket 2,1 bar og temperaturen 35ºC til kompressionstrykket 120bar.

Beregn ændringen i luftens indre energi"

d=30cm

l_bundstilling=50cm

?l_slag=2cm

p_ladeluft=2,1bar

t_1=35?

p_komp=120bar

 

 

V_1 = l_bundstilling·d^2 = 50cm·(30cm)^2 = 45000cm^3

V_2 = ?l_slag·d^2 = 2cm·(30cm)^2=1800cm^3


n = ln?(p_1/p_2 )/ln?(V_2/V_1 ) = ln?(p_ladeluft/p_komp )/ln?(V_2/V_1 ) = ln?(2,1bar/120bar)/ln?((1800cm^3)/(45000cm^3 )) = 1,257

 

T_2 = T_1·(p_komp/p_ladeluft )^((n−1)/n) = (35?+273K)·(120bar/2,1bar)^((1,257−1)/1,257) = 704K

 

Og så kan jeg ikke finde ud af, hvilken formel for ΔU, jeg skal bruge?!

 

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2011 af peter lind

For en ideal gas er energien i et mol 3*R*T/2 hvor R er gaskonstanten og T er temperaturen målt i grad Kelvin


Svar #2
15. oktober 2011 af ThaDoews (Slettet)

#1 >

Læste du mit spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2011 af peter lind

Ja da. Hvis energien for de enkelte temperaturer kan findes kan du vel også finde forskellen i energier.


Svar #4
17. oktober 2011 af ThaDoews (Slettet)

Det går sq ikke op Peter Lind...

Det her er det bedste jeg kan komme på:

ΔU = m·c_v·ΔT =>

ΔU = (p_1·V_1)/(T_1·(κ−1) )·ΔT  =>

ΔU = (2,1bar·10^5·45000cm^3·10^(−6))/((35ºC+273K)·(1,4−1) )·(704K−(35ºC+273K))·10^(−3) =>

ΔU = 30,4kJ

 

Der er bare det, at facit skulle gerne give hen af 23,9kJ?!
Min fysiklære regner IKKE forkert, skal lige siges ;)


Svar #5
17. oktober 2011 af ThaDoews (Slettet)

Regner jeg den ud med C_n, giver det -16,9kJ?!


Svar #6
17. oktober 2011 af ThaDoews (Slettet)

Og jeg har fundet ud af det... Hvis jeg bare fattede at regne volumen ud med π, så ville det gå op ;S


Skriv et svar til: Termodynamik - kompression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.