Matematik

Diagonal af kvadrat

15. oktober 2011 af bocawas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :-)

Hvordan beregner man diagonalen af et kvadrat med sidelængde på 75 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Du kender 2 sider, der står vinkelret på hinanden og som sammen med diagonalen giver en retvinklet trekant.

brug pythagoras


Svar #2
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

lav selv en tegning af et kvadrat og dets diagonaler


Svar #4
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Er altså ikke særlig god til pythagoras. Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Man slår op i sin matematikbog og læser om pythagoras der


Svar #6
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Tak for hjælpen!!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Pythagoras' sætning:
a2+b2 = √c2 (gælder kun i retvinklede trekanter!)

Da et kvadrats sider er lige lange ved du at alle sidelængderne er 75 m. Herefter indsætter du blot i Pythagoras' sætning og får 752+752 = 11250 = √11250 = 106,066 m.

Vil råde dig til at følge lidt bedre med i timerne og læse på det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

#7 har skrevet pythagoras forkert, der skal stå

a2+b2= c2         ⇒             c = √(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2011 af Hijsa

#4

Du går på gymnaiset og er ikke særligt inforstået med pythagoras???


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2011 af SuneChr

Generelt har vi:

Diagonalen i et kvadrat = kvadratets sidelængde gange √ 2      som indses v.h.a. Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

#8 Tak for rettelsen, men det er bare sådan jeg er vant til det, og det giver jo det samme resultat alligevel?


Svar #12
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

#9

Du går på gymnaiset og er ikke særligt inforstået med pythagoras???

- Går i 9. klasse

 

 

#7


Pythagoras' sætning:
a2+b2 = √c2 (gælder kun i retvinklede trekanter!)

Da et kvadrats sider er lige lange ved du at alle sidelængderne er 75 m. Herefter indsætter du blot i Pythagoras' sætning og får 752+752 = 11250 = √11250 = 106,066 m.

Vil råde dig til at følge lidt bedre med i timerne og læse på det.

- Jeg fik det til det samme


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. oktober 2011 af SuneChr

Nu skal vi ikke forvirre spørgeren mere end nødvendigt:

For enhver retvinklet trekant med kateterne a og b  og hypotenuse c gælder:

a2 + b =  c2   og dermed  c  = √ (a2 + b2)


Svar #14
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

#13


Nu skal vi ikke forvirre spørgeren mere end nødvendigt:

For enhver retvinklet trekant med kateterne a og b  og hypotenuse c gælder:

a2 + b =  c2   og dermed  c  = √ (a2 + b2)

- Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

mette48 gør opmærksom på i #8, at din opskrivning af Pythagoras i #7 er forkert. Det er ikke et spørgsmål om at være vant til denne opskrivning -- den er forkert. Benyt opskrivningen i #8 eller #13.


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

I konw I konw. Jeg plejer heller ikke skrive det op som i #7 i opgaver osv., men på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. oktober 2011 af Hijsa

#12

Ja undskyld, men din profil sagde før at du gik i gymnasiet, STX. Men i 9. klasse bør man også stadig være indforstået med pythagoras.. Men så længe du vel bare forstår det nu ;)


Svar #18
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

 

#17

Ja undskyld, men din profil sagde før at du gik i gymnasiet, STX. Men i 9. klasse bør man også stadig være indforstået med pythagoras.. Men så længe du vel bare forstår det nu ;)

- Det gør jeg, skulle bare lige have det opfrisket :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

#18
Du behøves ikke at kopiere modtagerens tidligere tekst med ind i dit svar.


Svar #20
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

#19

Ja okay.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.