Matematik

Gennemsnitsfart

15. oktober 2011 af bocawas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :-)

Hvordan beregner jeg gennemsnitsfarten i km/t af en sejlrute på 28 km og varer 35 min?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2011 af PeterValberg

gennemsnitsfarten = den tilbagelagte afstand (i km) divideret med den forbrugte tid (i timer)

28/(35/60) = (28·60)/35 = (TRYK SELV PÅ LOMMEREGNEREN) km/t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Får det til 48 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2011 af PeterValberg

Lyder rimeligt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. oktober 2011 af thelight

 du skal sige 28/35*60 idet der er 60 min pr time, så hvad du får det til er korrekt


Svar #6
15. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Hvor meget bliver gennemsnitsfarten, hvis den forøges med 10%?

Er det ikke bare 48/100*10 = 4,8+48 = 52,8 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

0#28km=28000m

35minutter=2100s

28000m/2100s*3,6=48km/t

Vi får samme resultat.

6#Det passer vel meget godt.Husk enhederne i udregningerne hele vejen igennem.Nogle lærere går meget op i det.

 

 


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.