Matematik

differentiation

17. oktober 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der gælder

f(x) = ek*x                     f '(x) = k*ek*x

hvis vi har funktionen

f(x) = e-2*x

er k = -2 eller k = 2?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

k=-2


Svar #2
17. oktober 2011 af placebo321 (Slettet)

Så har jeg lige et yderligere spørgsmål

Jeg har ligningen for en første ordens reaktion

[A] = [A]0 * e-k*t

Jeg afbilder et datasæt med [A] som funktion af t, som viser sig at være en første ordens reaktion. Funktionsudtrykket bliver

[A] = 0,4996 M * exp(-3,509*10-3 min-1 *t)

her er

k = 3,509*10-3 min-1 (lærebogen siger det samme)

hvorfor tager man ikke fortegnet med? Er det fordi det er medtaget i den generelle ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

exponenten er -3,509*10-3 min-1 *t

eksponenten i ligningen er -k*t

så minusset er med i selve ligningen ligesom t-et er der

k bliver så det resterende udtryk som nedenfor er fremhævet

- 3,509*10-3 min-1 *t

så ja, det er fordi det er medtaget i den generelle ligning


Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.