Kemi

pH i basisk opløsning

19. oktober 2011 af Negaar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Kloge kemihoveder 

Jeg sidder med denne opgave: 

Beregn pH i en blanding af 50 ml 0,0037 M Ba(OH)2 og 25 ml 0,025 M Ca(OH)2.

og er lidt i tvivl om hvad man skal. 

 

Jeg har prøvet mig lidt frem, men tror det er forkert. 

Jeg har taget [H3O+] af begge stoffer, lagt dem sammen, sat [H3O+]total ind i pH = -log[H3O+] og trukket 14 fra. 

 

Håber der er nogen som kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af mathon

 

    OH-
                fra 50 ml 0,0037 M Ba(OH)2
                                 n1 = 2·(0,050 L) · (0,0037 mol L-1)

                fra 25 ml 0,025 M Ca(OH)2
                                 n2 = 2·(0,025 L) · (0,025 mol L-1)

  [OH-] = (n1+n2) / (0,075 L)

  pOH = -log([OH-])

  pH = 14 - pOH        ved 25º


Skriv et svar til: pH i basisk opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.