Matematik

Isolere X på lommeregner, hjælp?

19. oktober 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hvordan kan jeg isolere X i denne her ligning ved hjælp af lommeregner?

2/3x^(-1/3)  = 1/3


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af AskTheAfghan

Mente du   ...

                 (2/3)x(-1/3)  = 1/3   eller

                 2/(3x(-1/3))  = 1/3

Man skriver sådan her;    solve(indsæt ligning,x)


Svar #2
19. oktober 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

den føste :)

Men hvordan gør jeg det på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2011 af AskTheAfghan

Bruger du TI-89?

Tryk på F2 -> Solve

             Det skal skrives;    solve( (2/3)x^(-1/3)  = 1/3 ,x)      og så tryk på ENTER


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svaret blev givet i #1, men den kan jo løses uden brug af lommeregner:

(2/3)·x-1/3 = 1/3 ⇒ x-1/3 = 1/2 ⇒ x1/3 = 2 ⇒ x = 23 = 8


Skriv et svar til: Isolere X på lommeregner, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.