Matematik

sinius osv.

20. oktober 2011 af Aleynaa

Hey allesammen... Jeg har en matematik aflevering men jeg kan ikke rigtig forstå opgaven det lyder :


Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel C er ret.  Nogle af målene fremgår af figuren (p.s trekanten ser således ud A til venstre B til højere C i toppen B har en grad på 34grader og fra A til B er den 5cm)

A) bestem |AC|

B) bestem arealet  af trekanten

 

Skal man gør det på denne måde SinB= b/c

Vi kender jo lille c det er 5 og store B som er 34grader

b= 5,0/sin34 = 9,45? :S er lille b så 9,45


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Tegn trekanten og sæt målene på.

1 cm fra rB ud af AB tegnes vinkelret på BC.

Du har nu 2 ensvinklede trekanter

I den mindste trekant er den ene side 1, den anden sin34 og den tredie cos34

Brug dette til at finde |AC|


Svar #2
20. oktober 2011 af Aleynaa

Jamen kan ikke rigtig forstå det :S


Svar #3
20. oktober 2011 af Aleynaa

Jamen så er vinkel C 90, da den er ret. og derfor skal jeg finde A og det har jeg også gjort ved at sige

SinB= b/c

b= 5,0/sinB

b=9,34

CosA= 5/9,34 = 0,53

A= 57,99grader.. passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1087927&goto=1088034#1088034 , hvor du også har fået udførligt svar. Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave. Fortsæt i stedet diskussionen i den oprindelige tråd.

I den anden tråd fik du også forklaret, at vinkel A findes ud fra vinkelsummen i trekanten.


Skriv et svar til: sinius osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.