Matematik

sin,cos, tan matematikaflevering

20. oktober 2011 af Aleynaa

Hej derude - kig vedhæftet fil.. Jeg forstår ikke opgaven det eneste jeg ved er at der er 1,1 m..


Svar #1
20. oktober 2011 af Aleynaa

hov

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Stigen med længden 5m er hypotenusen i en retvinklet trekant, hvis ene katete langs jorden er 1,1m . Benyt Pythagoras til at bestemme den anden katete, højden op ad muren.

Vinklen mellem stigen og vandret kan findes ved at benytte et udtryk for cosinus til vinklen i den retvinklede trekant.


Svar #3
20. oktober 2011 af Aleynaa

så dvs. 52m+1.1m2 = 26,21 som er 5,11 m


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, du kender jo hypotenusen (c) og den ene katete (a) og skal finde den anden katete (b):

a2 + b2 = c2 , så

b = √(c2 - a2)

Det ville jo ellers være fint, hvis vi kunne komme højere op ad muren end hele stigens længde.


Svar #5
20. oktober 2011 af Aleynaa

men skal jeg ikke sætte 5m og 1.1m ind i formlen.. så dvs. den vil være 4,87m


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, lige netop.


Svar #7
21. oktober 2011 af Aleynaa

og ved den næste opgave (b) skal jeg bruge COSA= b/c ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Vi har antaget, at kateten ved jorden er a, hvorfor stigens vinkel med vandret er vinkel B, så det er

cos(B) = a/c .


Svar #9
21. oktober 2011 af Aleynaa

1.1/5 = 0.22

B = 77,29 grader


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Helt korrekt.


Svar #11
21. oktober 2011 af Aleynaa

Stærkt! :D jeg siger tusinde tak for hjælpen.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: sin,cos, tan matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.