Matematik

minus i 1

21. oktober 2011 af kvantegeometri (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg vil bare lige gerne vide hvad det er man skal gøre.

Når liget af en mand under 30 år er blevet så lemlæstet, at det er umuligt at måle ligets højde, kan mna udnytte følgende regel:

Højden h, målt i cm, er lig med 69.1 cm plus 2.2 gange lårbensknoglens længde x, målt i cm. 

1) Opstil en forskrift for den funktion h, der angiver højden af en mand (under 30 år) om funktion af lårbensknoglens længde x, idet alle mål er i cm.

den lyder:

h(x)= 69.1 + 2.2*x

 

2) bestem en forskrift for h^-1, og tegn graferne for h og h^-1 i samme koordinatsystem. 

Hvad er det helt præcis man skal når det er i ^-1???

 

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2011 af PeterValberg

h-1 er den inverse funktion, altså den funktion, der beregner lårbensknoglens længde x, hvis højden h(x) er kendt.

Du skal altså omskrive funktionen, - kalder vi højden y, får vi:

y = 69,1 + 2,2x
2,2x = y - 69,1
x = (y - 69,1)/2,2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. oktober 2011 af kvantegeometri (Slettet)

Hey mange tak :D  


Skriv et svar til: minus i 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.