Matematik

geometri

21. oktober 2011 af turok (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med noget geometri?

Vedhæftet fil: Opgave 2 stu.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af peter lind

jeg kan ikke se nogen tegninhg og kun dele af det sidste spørgsmål. Det kan være det er fordi du bruger docx formatet, som er upålidelig. Kan du ikke lægge den ind som en doc eller pdf fil?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Her er pdf

Vedhæftet fil:Opgave 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2011 af AskTheAfghan

a) ¿

b) Beregn tagets længde, hvor d er breddet, vha. Pythagoras' læresætning. Dermed Atag = d·hyp

c) V3Dfirkant = (b·c·d)        og       V3Dtrekant = ((a-b)·c·d)/2

                    så     Vskur = V3Dfikant + V3Dtrekant

Filen (.png) er vedhæftet, så kan folk se hvad opgaven går ud på.

Vedhæftet fil:Screenshot.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

a) gulvet er et rektangel med siderne c og d. brug formelen for rektanglets areal

b) tagets skrå kant er hypotenusen i en retvinklet trekant hvis ene katede er c og den anden er (a-b)

brug pytagoras til at beregne den skrå side på taget. Brug arealet af et rektangel til at beregne arealet af taget

c) skurets ende er et trapez brug arealformelen til at finde gavlens areal

skuret er et prisme, hvor gavlen er grundfladen og højden er c


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Opgaveteksten er vildledende, idet der står "Angiv gulvets areal ved a, b, c og d.

a og b har selvfølgelig ingen betydning for arealet, som er c gange d.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaven afspejler så det praktiske liv: fyldt med informationer, der ikke altid skal bruges til noget.


Svar #7
21. oktober 2011 af turok (Slettet)

jeg har ikke oplyst hvad c og d er, hvordan kan jeg så finde arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Matematik må vel forventes at være mere eksakt end "det vikelige liv" - ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Målene er i bogstaver - ikke i tal ;-)


Svar #10
21. oktober 2011 af turok (Slettet)

det vil sige jeg kan bare sige at c*d er = gulvets areal?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Yes !


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

En lille rettelse til svaret i spm. c):

Prismets højde er skurets længde d, ikke dets bredde c .


Svar #13
21. oktober 2011 af turok (Slettet)

forstår ikke helt hvordan jeg beviser b!


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Træk en linie for enden af b parallel med c og brug Pythagoras på trekanten

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Se mette48's forklaring i #4.

Taget har form af et rektangel. Den ene side er skurets længde d. Den anden side er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er skurets bredde c, og hvis anden katete er forskellen (a-b) mellem de to parallelle vægge i skuret. Af Pythagoras ser man, at hypotenusen er udtrykket med kvadratroden i Atag .


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.