Matematik

Tangent

21. oktober 2011 af Pkirch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender en funktion

F(x)=2*x - 3*e^(1/2*x)

Jeg kender ikke noget skærningspunkt eller noget, hvordan finder jeg ligningen for tangenten, jeg har prøvet meget, men det passer ikke med det resultat jeg skulle få, så hjælp tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af mathon

 

             y = F '(xo)·(x-xo) + F(xo)

             y = (2-(3/2)e(1/2)xo) · (x-xo) + 2·xo - 3·e(1/2)·xo


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er ikke defineret nogen tangent, før du har fået opgivet (eller valgt) et punkt på grafen


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.