Matematik

Nulregel

21. oktober 2011 af fokmedosnu (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan kan jeg bruge nulreglen her : 

 

Brug nulreglen til at løse ligningerne:
x^2-8x+16=0

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af Hijsa

Er det ikke en andengradsligning? Så skal du vel bruge de regler der hører til :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2011 af AskTheAfghan

(x - a)·(x - b) = x2 - 2ax + ab = 0

                         x2 - 8x + 16 = 0                   lad 2a = 8        og       ab = 16  ..

                                                    ... så                a = 4                   4b = 16    ⇔   b = 4


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du indbygger stiltiende en antagelse om, at a = b . Generelt gælder jo

(x - a)·(x - b) = x2 -(a+b)x + ab

Men i dette tilfælde ser man, at 16 = 42, og at 8 = 2·4 , så x2 - 8x + 16 ses at være kvadratet på en toleddet størrelse, hvorfor

x2 - 8x + 16 = (x - 4)2 = 0 .


Svar #4
21. oktober 2011 af fokmedosnu (Slettet)

Tak for de hurtige svar


Svar #5
21. oktober 2011 af fokmedosnu (Slettet)

hvad med i denne ligning : (x+3)(2x^2-x)=0

 

kan x ikke være 0 og -3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Faktoriser den højre faktor yderligere og benyt nulreglen. Du har fundet to af de tre rødder.


Svar #7
21. oktober 2011 af fokmedosnu (Slettet)

er mulighederne så : 0, -3 og 1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Gennemfør nu faktoriseringen i stedet for at gætte:

(x+3)·(2x2-x) = (x+3)·x·(2x-1) = 2·x·(x+3)·(x-(1/2)) = 0


Skriv et svar til: Nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.