Matematik

harmonisk svingning.

21. oktober 2011 af andi17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

f(x)=30sin(4pi*t) t tilhører alle reelle tal.

bestem amplituden, vinkelfrekvens, periode og frekvens for sviningen.

forstår ikke hvordan man gør. hvis jeg prøvet at tegne funktionen ind på graf på min lommeregner (TI-89) viser den ikke noget.

Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

Prøv at læse om harmoniske svingninger, så burde det være ret nemt at bestemme de forskellige tal. Og jeg går ud fra, at funktionen må hedde f(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2011 af peter lind

Du må have tastet forkert ind.

En harmonisk svingning f(t) har formen y = A*sin(ω*t+φ) = A*sin(t/T+φ) hvor A er amplituden, T er svingningstiden og φ er en fase, som angiver hvor den er til tiden 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2011 af mathon

alment for harmonisk svingning
med ligningen:

                f(t) = A·sin(ω·t)

                    hvor
                                   A er amplituden
                                   ω = 2π·(1/T) er vinkelfrekvensen
                                   T = 2π/ω er peroden
                                    f = (1/T) = (ω/(2π)) = er svingningsfrekvensen
                   
                              


Svar #4
21. oktober 2011 af andi17 (Slettet)

mange tak for svaret :) 


Skriv et svar til: harmonisk svingning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.